U trendu

Barsa i drugi katalonski fudbalski klubovi sutra u štrajku

Klubovi španske fudbalske lige iz Katalonije Barselona, Espanjol i Đirona odlučili su da se priključe generalnom štrajku koji će sutra biti održan u tom regionu.

Štrajk organizuje više od 40 sindikata i udruženja u regionu pod pokroviteljstvom organizacije Sto za demokratiju kao reakcija na pokušaje španske vlade da obustavi referendum u Kataloniji.

Prema zvaničnim podacima, u jučerašnjim sukobima je povređeno više od 890 građana i oko 430 policajaca.

Dok će mnogi igrači iz prvog tima Barselone otići da se pridruže svojim nacionalnim ekipama uoči predstojećih međunarodnih utakmica, preostali igrači i članovi kluba neće prisustvovati sutrašnjem treningu, prenosi Rojters.

„FK Barselona pridružuje se generalnom štrajku u zemlji koji je sazvao Sto za demokratiju i zbog toga će klub biti zatvoren sutra“, navodi se na Tviter nalogu kluba.

Nijedan član profesionalnih ili mladih timova u FK Barseloni neće sutra trenirati na stadionu Sijutat Esportiva, dodaje klub.

Klubovi Espanjol i Đirona objavili su saopštenja danas u kojima navode da će se takođe pridružiti generalnom štrajku.

U znak protesta protiv nasilja u Kataloniji tokom jučerašnjeg referenduma, Barsa je odigrala utakmicu sa Las Palmasom bez publike.

Širom Katalonije danas je održan „tihi“ protest radnika koji su u podne obustavili posao na 15 minuta, a u tome su učestvovali i zaposleni u kancelarijama kluba Barselona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar