U trendu

Belgija na kolenima, Maroko stigao do prve pobede na SP

DOHA – Fudbalska reprezentacija Maroka pobedila je danas selekciju Belgije sa 2:0 (0:0), u meču drugog kola grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Golove za Maroko postigli su Abdelhamid Sabiri u 73. i Zakarija Abuhlal u 92. minutu, a meč je odigran na stadionu „Al Tumama“ u Dohi.

Belgija je imala potpunu dominaciju na startu utakmice, ali nisu uspeli da postignu gol. Maroko je zaigrao angažovanije u drugom delu prvog poluvremena, a Ašraf Hakimi nije bio precizan.

Maroko je poslednjem minutu postigao gol preko Hakima Ziješa, ali je intervenisao VAR i poništio ovaj pogodak zbog ofsajd pozicije kapitena Romaina Saisa.

Maroko je imao inicijativu u drugom delu meča, pošto su reprezentativci Belgije delovali potpuno nemoćno na terenu. Sabiri je u 73. minutu doveo Maroko u vođstvo iz slobodnog udarca posle greške golmana Belgije Tiboa Kurtoe, a konačan rezultat postavio je Abuhlal u 92. minutu.

U drugom meču drugog kola grupe F od 17 sati će igrati Hrvatska i Kanada.

Maroko na prvom mestu na tabeli ima četiri boda, Belgija tri, Hrvatska jedan, a Kanada je poslednja bez bodova. Hrvatska i Kanada imaju meč manje.

Poslednje, treće kolo grupe F na programu je prvog decembra, a sastaće se Kanada – Maroko i Belgija – Hrvatska.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar