U trendu

Belodedić: Mnogo sam rizikovao, ali nagrađen sam u Bariju

BEOGRAD – Legendarni fudbaler Crvene zvezde Miodrag Belodedić izjavio je da je osvajanje titule šampiona Evrope sa Crvenom zvezdom u Bariju 1991. godine nagrada za veliki rizik koji je preuzeo kada je odlučio da se preseli u Beograd.

Belodedić je 1986. godine osvojio Kup šampiona sa Steauom, a dve godine kasnije odlučio je da uprkos zabrani režima Nikolaja Čaušeskua prebegne u Srbiju i obuče Zvezdin dres.

Zbog toga je u Rumuniji, u odsustvu osuđen na 10 godina zatvora, a Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala ga je na godinu dana i tek početkom 1990. dobio je dozvolu da zaigra.

„Bio sam ponosan, pogotovo posle svega što sam prošao da bih obukao dres Crvene zvezde. Mnogo sam rizikovao i sve to naplatio na terenu. Zato i ponavljam uvek da je vredelo rizikovati zbog Zvezde. Bili smo svesni veličine uspeha ali smo s obzirom na sve što se dešavalo znali da će se to teško ponoviti u budućnosti. Sa sadašnjeg aspekta fudbala u svetu, mnogo će vremena proći da Zvezda ponovo dođe u priliku da se bori za evropski trofej“, rekao je Belodedić, a prenosi Zvezdin sajt.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.