U trendu

Bentil: Navijači Zvezde su ludi, jedva čekam derbi

BEOGRAD – Novi krilni centar košarkaškog kluba Crvena zvezda Bendžamin Bentil izjavio je u intervjuu za portal Mocart sport da su navijači crveno-belih ludi i da jedva čeka da zaigra pred njima, pogotovo u večitom derbiju protiv Partizana.

„Kada god sam igrao protiv Zvezde bilo je zabavno i ludo. Izuzetno glasno, jedva smo uspevali da se čujemo na terenu i bilo je zaista sjajno. Navijači uvek dođu u velikom broju i teško je igrati pred njima, morate da date svoj maksimum. Među najboljima su u Evropi. Radujem se što ću imati priliku da stanem pred njih u crveno-belom dresu. Nisam nikada video tako lude navijače, koji su toliko posvećeni timu“, izjavio je Bentil za Mocart sport.

Predstojeća sezona doneće i dva večita derbija između Crvene zvezde i Partizana u Evroligi, a košarkaš iz Gane rekao je da jedva čeka te utakmice. Prvi evroligaški derbi između Crvene zvezde i Partizana na programu je 8. decembra (20.30), a domaćini će biti crno-beli.

„Ko poznaje evropsku košarku, zna za derbi i rivalitet između Zvezde i Partizana. Atmosfera je luda i naelektrisana svaki put kada se sastanu i jedva čekam da budem deo toga. Igrati takve derbije je sve za košarkaša. Morate da izađete na parket, igrate čvrsto, pokažete ljubav navijačima i uradite sve da ih učinite srećnim. Znam da im se igrači oba tima raduju, učinićemo sve da budu zabavni i uzbudljivi, ali i da uživamo u sezoni“, poručio je Bentil.

Bivšeg košarkaša Milana na Malom Kalemegdanu sačekala su neka poznata lica.

„Igrao sam sa Nedovićem u Panatinaikosu. Sjajan momak i košarkaš. Jedva čekam da igram ponovo sa njim. Protiv Hasana Martina sam igrao na koledžu i postoji određeno rivalstvo između nas. Takođe, kad sam bio u Panatinaikosu, on je bio u Olimpijakosu, ali sad ćemo biti saigrači. Jedva čekam da upoznam sve momke, budem deo programa i da se spremimo za rat“, zaključio je Bentil.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.