U trendu

Beograd prvi put domaćin OCR trke

Trka sa preprekama Ultimate OCR (obstacle course race) uz učešće više od 1.000 takmičara održana je prvi put u Beogradu na Adi Ciganliji.

Organizator trke Dejan Halaj izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja trke ovog tipa.

„Imamo čast da predstavimo nešto što do sada ljudi nisu imali prilike da vide u glavnom gradu. Ovo su trke koje su uglavnom bile specifične za planine, za neka mesta koja su daleko od Beograda. Nama je bila želja i cilj da dovedemo u Beograd nešto što će da im bude uspomena za ceo život.“

Halaj je rekao da je trka održana na stazi različitih podloga, na kojoj je postavljeno više od 30 prirodnih i veštačkih prepreka. Osim trčanja, takmičari su plivali u jezeru i vozili bicikl kroz šumu.

„Ovo je trka od 13,5 kolometara sa više od 30 prepreka koje takmičari prolaze kroz vodu, kroz blato, preko balans greda, prolaze ispod žica, penju se na kanape, hodaju po nespecifičnim podlogama za trčanje“, kazao je Halaj.

On je rekao da je ponosan što se odazvao veliki broj učesnika, koji su se trudili da pomere sopstvene granice. UčesnicI trke su bili i zene i muskarci u nekoliko kategorija , pojedinacno, timski i u najnovijoj kategorijI u parovima.

Organizatori trke Sportsko udruženje Ultimate OCR su svim učesnicima koji su uspešno savladali izazov uručili medalje, bez obzira na plasman.

Prilog Kineske Medijske Grupe – CMG. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar