U trendu

Bogdanović i Mandić obezbedile plasman na Olimpijske igre u Tokiju

Reprezentativke Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović i Milica Mandić obezbedile su danas plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, pošto su se plasirale u finale završnog Gran prija u Moskvi.

Kako je saopštio njihov klub Galeb, Bogdanović će u kategoriji do 49 kilograma za protivnicu imati Kineskinju Vu, a Mandić, u kategoriji preko 67 kilograma Kineskinju Dženg.

„Kraj godine i najjači turnir po običaju je finalni Gran pri. Ovaj ima poseban značaj jer se ovde rešava viza za Tokio. Još jedna dobra stvar je to što je Tijana ušla u finale preko izuzetnih konkurentkinja koje će to biti i u Tokiju. Milica je pobedom nad trostrukom svetskom šampionkom Britankom Bjankom Volden uspela da prekine dominaciju jedne od najboljih takmičarki. Volden je pobedjena u najboljem momentu za nas“, rekao je sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije Dragan Jović.

Mandić je na svoj 28. rodjendan obezbedila treće učešće na olimpijskom turniru, dok će Bogdanović drugi put učestvovati na Igrama.

„Sutra imamo još finalne borbe i nadam se da će devojke i to izgurati“, dodao je Jović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar