U trendu

Bogdanović: Učim decu da vole košarku i uživaju u sportu

BEOGRAD – Šesti po redu košarkaški kamp „Bogdan Bogdanović“ biće održan 26. i 27. avgusta, na terenima KK Partizan na Kalemegdanu u Beogradu, saopštio je danas Bogdanović, srpski reprezentativac i igrač Atlante.

U saopštenju se navodi da će ovogodišnji kamp okupiti više od 150 talentovanih dečaka i devojčica uzrasta od devet do 15 godina koji će imati priliku da uče o osnovama košarkaške igre.

„Sam naziv kampa ukazuje na to da smo se ove godine fokusirali na povratak osnovama košarkaške igre. Posebno ćemo se usmeriti na nekoliko glavnih elemenata – tehniku šuta, završni potez, tehniku vođenja i dodavanja lopte, kao i na igru 1:1. Veliku pažnju posvetićemo i fer-pleju, druženju i uživanju u samoj igri, jer verujem da su to važne lekcije za svakog mladog sportistu. Radujem se i što ću da provedem vreme sa decom na terenu jer znam koliko je meni značilo kada sam bio u tom uzrastu da dobijam savete od igrača na koje sam se ugledao“, istakao je Bogdanović.

Kamp „Bogdan Bogdanović“ će imati humanitarni i edukativni karakter.

Sva sredstva prikupljena od kotizacija biće usmerena na rekonstrukciju košarkaškog terena OS S „Pavle Savić“ u beogradskom naselju Mirijevo, koju pohađa više od 2.000 učenika.

Svi polaznici kampa imaće priliku da sa srpskim košarkašem razgovaraju o pravilnoj upotrebi društvenih mreža, o prelomnim trenucima u karijeri i izazovima sa kojima se susretao.

„Drago mi je što ćemo osim o košarci, da razgovaramo i o drugim temama, pre svega o ekologiji. Jako je bitno da kod dece podignemo svest da je potrebno da vode brigu o svom okruženju, da čuvamo prirodu i naš grad. Počev od školskog terena na kom provode vreme, preko prostora ispred zgrade, obala reka ili parkova. Jer, naša obaveza je da učimo najmladhe ne samo da budu vrhunski sportisti, već i kvalitetni ljudi“, dodao je Bogdanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar