U trendu

Borzaš: Najteže je bilo kad u dresu Mađarske slušam himnu SRB

BEOGRAD – Bio sam presrećan kada sam pročitao ime na spisku i mnogo mi je drago što ću prvi put biti deo reprezentacije Srbije, rekao je mladi rukometaš Uroš Borzaš.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona juče je objavio je spisak igrača na koje računa u EHF nedelji (od 7. do 14. marta), a na kojem je i Borzaš, nekadašnji mađarski juniorski reprezentativac.

„Bio sam presrećan kada sam pročitao ime na spisku. Mnogo mi je drago što ću prvi put biti deo reprezentacije Srbije. Moja priča je drugačija od ostalih. Ali mogu da kažem da je od samog početka, kada sam počeo u Srbiji da treniram rukomet, moj san bio da postanem reprezentativac“, rekao je Borzaš u intervjuu za sajt 24sedam.rs.

Igrač koji ima 21 godinu ispričao da je porodica emotivno reagovala na činjenicu da će uskoro nositi srpski dres.

„Priznajem, svi smo malo plakali. Ne znam kako da to dočaram… Ma za ovo jednostavno živiš. Nema ništa lepše nego da reprezentuješ svoju zemlju na najbolji mogući način. Ostvaren je san, iako još nisam ni zaigrao, ni osvojio ništa u tom dresu. Mali, ali u isto vreme veliki korak u mojoj karijeri.“

Levi bek Tuluza za Mađare je nastupao poslednji put na juniorskom Svetskom prvenstvu u Španiji leta 2019, a pravo da obuče dres Srbije stiče u julu 2022. godine.

„Nikad nisam dobro odigrao protiv Srbije, valjda je to tako trebalo da bude. Ne znam je li slučajno ili namerno… Uvek je bilo katastrofa. Mislim da smo se sastali šest ili sedam puta. Sećam se prve utakmice, čini mi se u kadetskoj konkurenciji, nisam znao da li da plačem ili da se smejem. Borim se protiv svoje zemlje, pregoreo sam skroz, završio sam utakmicu bez golova sa sedam promašaja. Najgore je bilo stajati u drugom dresu i slušati himnu Srbije. Ne želim tako nešto da doživim nikad više“, rekao je Borzaš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.