U trendu

Božović: Babunski na „slepo“, ali možemo samo da dobijemo

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da crveno-beli mogu samo da dobiju dolaskom doskorašnjeg fudbalera Barselone B Davida Babunskog.

Crvena zvezda sklopila je dogovor sa makedonskim veznim igračem, koji je 10 godina proveo u čuvenoj La Masiji, da postane njen član najmanje do kraja sezone.

„Babunski je bio igrač Barselone B, mlad je i ništa nas ne košta. Pokušavamo da pogodimo na „slepo“, ako nešto bude od njega onda super. Nemamo šta da izgubimo, već samo da dobijemo“, rekao je Božović na pripremama u Sloveniji.

Trener lidera Superlige dodao da je zadovoljan prvim delom priprema i pohvalio rad omladinaca koji su nedavno priključeni prvom timu.

„Sa nama je i pet omladinaca, dobijaju šansu i iskustvo. Pokušaćemo što više da ih forsiramo, koncepcija je da „guramo“ igrače iz svoje škole“, dodao je Božović.

Fudbaleri Crvene zvezde u dosadašnjem toku priprema zabeležili su dve pobede, protiv Ankarana (3:0) i Kopra (4:3).

„Morali smo da igramo sa još slabijim protivnicima zbog fizičke spreme i zbog toga postoji mogućost povreda. Uvek je bolje igrati sa fizički i tehnički inferiornijim timom kako bismo sproveli u delo sve što hoćemo“, ističe on i dodaje:

„Ovaj sastav može još mnogo bolje, pre svega brže, ali tereni u Srbiji to ne dozvoljavaju. Možemo da igramo koliko god brže, ali kada se vratimo u Srbiju biće problem“, naveo je Božović.

On je poručio da se nada da povreda mladog Luke Adžića nije teže prirode, ali da će to utvrditi dodatni lekarski pregledi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.