U trendu

Bregar: Plasman na Svetsko prvenstvo veliki uspeh, hvala iskusnim igračicama

BEOGRAD, 12. aprila (tanjug) – Selektor Srbije Uroš Bregar posle plasmana rukometašica na Svetsko prvenstvo zahvalio je publici i napravio kratku analizu utakmice protiv Turkinja koja je okončana ubedljivom pobedom srpskih reprezentativki (32:25).

„Zahvalio bih se svima koji su došli večeras na Banjicu i pomogli nam da se u sjajnoj atmosferi plasiramo na Svetsko prvenstvo. Nismo prikazali dobru igru u prvom poluvremenu, ali smo u drugom podigli nivo igre i pokazali šta znamo. Dobra odbrana i kontranapadi doprineli su ovakvom rezultatu i drago mi je što smo pobedom završili kvalifikacioni ciklus. Bilo je emotivno, na najbolji mogući način ispratili smo igračice koje su odigrale poslednji meč za Srbiju i hvala im za sve što su uradile za državni tim“, poručio je selektor.

Osvrnuvši se na šampionat sveta koji se igra krajem godine, rekao je da „ima vremena do Svetskog prvenstva, ali ne previše“.

„Plan i program smo napravili i sigurno je da ćemo na šampionat otići sa najboljim mogućim sastavom koji budemo imali na raspolaganju. Rezultat će zavisiti od mnogo različitih faktora, ali smo ovim plasmanom već postigli uspeh“, zaključio je strateg srpskog tima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.