U trendu

Bregar pred Švedsku: Očekujem težak meč

ZRENJANIN – Znamo šta reprezentacija Švedske znači. Na Olimpijskim igrama je bila četvrta, a na Svetskom prvenstvu u Španiji je zauzela peto mesto. Jedina je selekcija koja je na Svetskom prvenstvu sa Norveškom i Holandijom igrala nerešeno, a onda izgubila od Francuske. Očekujem težak meč, rekao je selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar uoči meča sa Šveđankama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srpske rukometašice dočekuju Švedsku u Zrenjaninu sutra od 18 sati.

„Sada kada su se u selekciju vratile neke rukometašice koje su bile van terena zbog povreda – Jelena Lavko, Jelena Trifunović i Sanja Radosavljević znači da imamo veći kvalitet. Na treninzima sve izgleda i funkcioniše dobro, to me malo i plaši jer pred Svetsko prvenstvo nismo bili u top formi, a zaista smo baš dobro odigrali neke utakmice“, izjavio je Bregar na konferenciji za medije u Zrenjaninu.

Srbija je na Svetskom prvenstvu u Španiji pružala odlične partije, a kapiten Jovana Stoiljković istakla je da očekuje nastavak dobrog niza.

„Nedostajalo nam je nekoliko igračica u rotaciji, sada smo kompletni. Postavili smo bazu i sada samo nadograđujemo elemente odbrane i napada i verujem da možemo samo još više da napredujemo“, rekla je Stoiljković.

Jelena Lavko se posle dužeg odsustva zbog povrede vratila na teren i ne krije da je veoma srećna što će opet igrati za Srbiju.

„Nadam se da ćemo opravdati poverenje i ući u sistem koji su oni stvorili za Svetsko prvenstvo. Mi smo bile tu kada je selektor tek došao, tako da smo upoznati sa nekim osnovama i verujem da nam neće biti teško da se uklopimo“, poručila je Lavko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar