U trendu

Ćavi: Napuštam Barselonu čiste savesti

Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandes rekao je danas da čiste savesti napušta taj klub, dan nakon objave o njegovoj smeni sa te funkcije.

„Savet mi je čista. Generalno govoreći, srećan sam, uradili smo dobar posao čak i ako ove godine nismo ostvarili svoje ciljeve. Zadovoljan sam, zahvalan“, rekao je Ćavi na konferenciji za novinare, uoči poslednjem meča na klupi Barselone protiv Sevilje.

Predsednik kluba Đoan Laporta juče je obavestio Ćavija da neće biti trener u sezoni 2024/25.

Ćavi je naveo da je „ponosan na obavljen posao“, uprkos praznoj i generalno razočaravajućoj sezoni, iako „nije bilo lako zbog situacije kroz koju klub prolazi“, s obzirom da je i dalje finansijski u minusu.

Ponovo je potvrdio da je zahvalan Laporti i upravnom odboru što su mu dali šansu da trenira „klub svog života“ i da se nada da će se jednog dana vratiti, bez obzira na funkciju.

„Ovu odluku su doneli razmišlajući o klubu i činjenici da mu je potrebna promena pravca, ja to mogu samo da prihvatim i poštujem“, rekao je Ćavi.

Ćavi je odigrao 767 utakmica u dresu Barselone u najboljem periodu tog kluba zajedno sa Lionelom Mesijem i Andreasom Inijestom. Osvojio je, između ostalog, osam titula u Primeri i četiri u Ligi šampiona.

Prema pisanju španske štampe, njega bi na klupi Barselone trebalo da zameni Hansi Flik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.