U trendu

Čelsi priprema 125 miliona evra za argentinskog fudbalera Fernandeza?

LISABON – Rukovodstvo Čelsija počelo je pregovore sa Benfikom oko prelaska argentinskog fudbalskog reprezentativca Enca Fernandeza u londonski klub, prenosi portugalski „Rekord“.

Čelsi je početkom godinu pokušao da angažuje Fernandeza (22), ali do dogovora klubova nije došlo, pošto Benfika nije želela da proda argentinskog fudbalera ispod 120 miliona evra.

„Rekord“ podseća da je Čelsi u zimskom prelaznom roku potrošio već 300 miliona evra na nove fudbalere, ali londonski klub ne odustaje od Fernandeza, koji je prošle godine sa Argentinom osvojio titulu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Fernandez je proglašen za najboljeg mladog igrača na Mundijalu.

Portugalski mediji navode da su počeli novi pregovori između Benfike i Čelsija, a ako transfer bude dogovoren, londonski klub će izdvojiti najmanje 125 miliona evra obeštećenja za argentinskog reprezentativca.

To bi onda bio najveći transfer u istoriji Premijer lige. Rekord drži Džek Griliš, koji je prešao iz Aston Vile u Mančester siti za 117,5 miliona evra.

Fernandez je u Benfiku stigao prošle godine iz River Plate za 10 miliona evra plus bonusi. Za lisabonski klub odigrao je 28 utakmica i postigao je četiri gola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.