U trendu

Čović: Ko pokušava da pokvari odnose Zvezde i Olimpijakosa?

Predsednik KK Crvena zvezde Nebojša Čović upitao je ko pokušava da razdvoji višedecenijsko prijateljstvo između Crvene zvezde i Olimpijakosa i pravi podele među pristalicama beogradskih crveno-belih.

„Ovo je još jedan napad na „mala vrata“ na sve što radimo, na Crvenu zvezdu. Utakmica sa Olimpijakosom treba da predstavlja svima primer poštenja i sportskog fer pleja. Ovo je sport, nikada u životu ne bih pustio brata da me pobedi i nikada ne bih ni kalkulisao. Verujem da isto razmišljaju i u Pireju, pobedili su nas košem u poslednjoj sekundi produžetka. Uostalom, zato smo i bratski klubovi jer imamo isto shvatanje sporta“, rekao je Čović za klupski sajt.

Prema njegovim rečima crveno-beli nikada nijedan tim neće pustiti, kao i da će ostati prijateljski odnosi Crvene zvezde i Olimpijakosa, što je tradicija već 30 godina.

„Sigurno je da nijedno sportsko nadmetanje neće promeniti i borićemo se da ga niko ne pokvari. Ono što me muči je pitanje, ko želi da pokvari te odnose, a sada je izvesno da takvih ima? Očigledno da neko smišljeno pokušava da svađa navijače Crvene zvezde koji su decenijama poznati upravo po jedinstvu“.

Kako je naveo Čović, u prošlosti su „neki“ pokušavali da posvađaju fudbalski i košarkaški klub, iako su igrači međusobno pružali podršku na utakmicama.

„Ko pušta glasine o odlascima naših igrača tri meseca pre kraja sezone, ko dezinformiše javnost o dolascima Antića, Markovića, Nedovića, i milionima evra koje navodno spremamo za sledeću sezonu, a borimo se da završimo ovu? Ko po već oprobanom receptu dezinformacija i putem raznih mreža širi podele medu zvezdašima? U šumi problema mi, svi zajedno, na tribinama, nismo videli ni drvo koje nam je donelo neprijatnosti i pokušalo da nas posvađa“, zaključio je Čović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.