U trendu

Čović: Pešić ima na raspolaganju sve igrače Zvezde

BEOGRAD – Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas u Jutarnjem programu televizije K1 da će selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić imati na raspolaganju sve igrače crveno-belih za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije će 11. novembra gostovati Velikoj Britaniji, a istog dana košarkaši Crvene zvezde gostovaće Fenerbahčeu u Istanbulu u meču Evrolige.

Srbija će tri dana kasnije, 14. novembra, dočekati Tursku.

„Pešiću smo na sto stavili svih 11 domaćih igrača i rekli ‘izaberi odavde’. Rekli smo mu ‘ako ti treba, vodi ih sve u reprezentaciju’ protiv Velike Britanije ili Turske. Od tih 11 igrača odabrao je Nedovića, Dobrića, Mitrovića i ima potencijal da uzme mladog Topića. I nije sporno, to će dobiti. Mogao je i svih 11 da uzme, iako mi igramo 11. novembra sa Fenerbahcveom u Istanbulu“, rekao je Čović na televiziji K1.

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana istakao je da je potez Zvezde u skladu sa nacionalnim interesom i da će od svih igrača na koje Pešić može da računa problematičan biti samo Nemanja Nedović koji izlazi iz povrede.

„To nije dobio KS S, nije Pešić, nego je to nacionalni interes. Ne pravimo spinove od toga. Nismo dali nešto što je možda neupotrebljivo, pa da od dva-tri igrača igra jedan, tako da ne pravimo spinove. Problematičan je samo Nedović jer izlazi iz povrede. Trebalo bi večeras da se skine za Bajern, pa ćemo videti“, istakao je Čović.

Igrače na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću u kvalifikacijama za SP stavio je i drugi predstavnik Srbije u Evroligi Partizan, koji će dan pred meč između Velike Britanije i Srbije, 10. novembra, gostovati Olimpijakosu u Pireju u Evroligi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.