U trendu

Čukarički bez plej-ofa, uprkos pobedi

Fudbaleri Čukaričkog nisu su se plasirali u plej-of Super lige Srbije, iako su danas u poslednjem, 30. kolu regularnog dela pobedili Voždovac u gostima sa 3:1.

Golove za Čukarički postigli su Ognjen Ožegović u 18. minutu i 77. minutu i Asmir Kajević u 44.

Strelac jedinog gola za Voždovac bio je Stefan Dražić u 62. minutu.

Čukarički je regularni deo prvenstva završio na devetom mestu Super lige Srbije sa 40 bodova dva manje od osmoplasiranog Javora koji je u Nišu sa 1:0 pobedio Radnički i tako izbori plasman u plej-of, dok će klub s Banovog brda igrati u plej-autu.

U prvom poluvremenu utakmice vidjena su dva gola, ali osim toga nije bilo mnogo uzbudjenja.

Čukarički je poveo iz prve prave prilike na utakmici, a strelac je bio Ožegović nakon duplog pasa sa Neamnom Obradovićem na desnom boku. Napadač „brdjana“ je izbegavši ofsajd zamku ostao sam ispred Zorana Popovića i preciznim udarcem u donji desni ugao ga savladao.

Voždovac je tokom većeg dela prvog dela utakmice imao veći posed, ali nijednom nije uspeo da ugrozi gol Nemanje Petrića, a Čukarički je u 39. minutu umalo duplirao prednost, ali je pokušaj Miroslava Bogosavca posle soloprodora odbranio Popović.

U samoj završnici prvog dela utakmice Bogosavac je centrirao sa levg boka, a Kajević je u petercu bio najviši u skoku, ali je nakon pokušaja glavom pogodio stativu, da bi potom natrčao na odbijenu loptu i iz drugog pokušaja zatresao mrežu Voždovca.

Voždovac je u drugom poluvremenu imao inicijativu i to im je donelo rezultat u 62. minutu. Nikola Ćirković je s desne strane odigrao povratnu ka Dražiću na ivici šesnaesterca, a napadač „zmajeva“ je iz prve šutirao i savladao Petrića.

Domaćin je nakon gola imao još par solidnih pokušaja, a u 74, minutu Petrić je u situaciji jedan na jedan odbranio šut Nikole Ćirkovića.

Čukarički je utakmicu rešio u 77. minutu. Posle greške fudbalera Voždovca na sredini terena, Petar Bojić je povukao kontru po desnoj strani, utrčao je u kazneni prostor i na drugoj stativi proigrao Ožegovića koji nije imao težak posao da savlada Popovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar