U trendu

Čukarički u Jerevanu za plasman u 2. kolo kvalifikacija LE

JEREVAN – Fudbaleri Čukaričkog danas igraju drugi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Banantsa u Jermeniji i 90 minuta ih deli od prolaska u narednu rundu.

Izabranici Aleksandra Veselinovića u Jerevan su doputovali sa visokih 3:0 ostvarenih u prvom meču na Banovom brdu, a šef stručnog štaba ističe da današnji susret njegovi igrači moraju da počnuo od nule.

„Očekujemo kvalitetu utakmicu, apsolutno smo zaboravili ono što se dešavalo na prvoj utakmici. Rekao sam i pre prve utakmice da ce ovaj dvomeč biti rešen posle poslednjeg zvižduka u Jerevanu. Počinjemo utakmicu rezultatom 0:0 sa težnjom da ostvarimo pobedu, da nametnemo svoj stil igre i da analuiramo kvalitete protivnika. Ulazimo spremni u utakmici i spremni da je dobijemo“, rekao je Veselinović.

Napadač Milutin Vidosavljević istakao je da njegovi saigrači i on moraju da reprezentuju ofanzivni fudbal.

„Odradili smo jedno poluvreme u Beogradu, a Jermeniji se nadam da ćemo da obezbedimo prolaz. Najmlađa smo ekipa u Superligi, puna energije, trošimo se i ne volimo da igramo defanzivan fudbal. Sigurno se nećemo braniti, bićemo ofanzivni kao u Beogradu“, rekao je Vidosavljević.

Golgeter Čukaričkog Slobodan Tedić i dvostruki strelac u prvom susretu, kaže da njegov tim ima motiv da pokaže još bolju igru u Jerevanu.

„Idemo još jače, da pobedimo i tamo. Dobar rezultat smo napravili na Banovom brdu, ali imamo motiv za još jači rad i bolje se pokažemo. Biće mnogo teže, igramo u gostima i nadam se da ćemo pobediti“, rekao je Tedić.

Ako „Brđani“ uspešno završe posao protiv Banantsa, naredni rival biće im verovatno norveški Molde koji je u prvom duelu deklasirao Rejkavik 7:1.

Revanš utakmica Banants – Čukarički igra se u Jerevanu od 17 sati po srednjeevropskom vremenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.