U trendu

Poznati hrvatski novinar: Zvezdaši oprostite, nemojte biti kao mi

Poznati hrvatski novinar Neven Cvijanović, koji živi i radi u Engleskoj i komentariše utakmice Premijer lige, reagovao je nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde.

On je na sajtu Sportkluba napisao komentar u kojem je između ostalog napisao da ga je sramota i zamolio zvezdaše da ne budu kao Splićani.

„Moram nešto o ovome reći, pa kud puklo da puklo, kome se sviđalo ili ne sviđalo. Pre svega, jako me je sramota. Verovatno vam je poznat taj osećaj, kao da sam ja bio taj moron koji je udario te momke na splitskoj rivi, kao da je moja ruka poterala tog jadnog mladića u more“, napisao je Cvijanović.

Kako je naveo, možda bi otišao predaleko ako bi rekao da država sponzoriše ovakve činove, ali smatra da „sasvim sigurno malo toga radi da do njih ne dođe“.

„Ponovo se ništa neće dogoditi, ponovo niko neće uhvatiti krivce ili ako ih se i uhvati dobiće godinu dana uslovno ili kaznu rada za opšte dobro. Sami ste, gospodo političari, ovo zakuvali. Svi vaši sitnopolitički govori i prozivanja vraćaju nam se kao bumerang“, rekao je Cvijanović.

„Na kraju, dragi sportisti, vaterpolisti Crvene zvezde, ako vam to nešto znači, ja vam se izvinjavam. Oprostite na našem negostoprimstvu, oprostite na našoj neukosti i uskogrudnosti. Molim vas, nemojte se vi prema nama poneti ovako kao što smo mi prema vama“, zaključio je Cvijanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.