U trendu

Dan D za Zvezdu i Partizan: Samo pobede za „srpsko proleće“

Dve godine posle propuštenog zicera protiv Augzburga da obezbede prolaz u grupnoj fazi, fudbaleri Partizana imaju novu meč-loptu i to već u petom kolu. Dok se među navijačima nada i strepnja konstantno smenjuju, u taboru srpskog šampiona, utisak je, potpuno mirno iščekuju epilog utakmice koja definitivno može da dobije epitet – istorijska.

– Svi smo svesni da nas očekuje jedna od najbitnijih utakmica u godini. Veoma važna, za prezimljavanje. Nadamo se da će biti vrhunski ambijent. Igrači napreduju iz dana u dan, igramo sve tečnije i igramo sve bolje. Nećemo kalkulisati. Idemo na pobedu, ne znamo drugačije – kategoričan je strateg „valjka“ Miroslav Đukić, a prenose Novosti.

Sa tri boda iz utakmice sa Jang bojsom srpskog šampiona očekuje izlet u Kijev 7. decembra, remi bi otvorio dodatne kalkulacije, dok bi eventualni poraz sveo šanse za drugo mesto na minimum.

– Nećemo kalkulisati. Idemo da igramo našu igru i ne smemo da pravimo greške. U Evropi se svaka greška mnogo plaća. Želimo da ne dozvolimo protivniku da živi od nas, da budemo pametni i strpljivi.

Trener Crvene Zvezde Vladan Milojević je u hotelu „Peking“ ostao tradicionalno suzdržan, podsećajući šta rival znači u ligaškom takmičenju poslednjih 10 godina (pet Liga šampiona i tri Lige Evrope), ali je nagovestio da Zvezda iz Borisova želi da ponese pozitivan rezultat koji je ostavlja u trci za drugo mesto.

-Pojavili smo se posle 10 godina u Ligi Evrope i ponosan sam što smo u jakoj grupi, gde je Arsenal favorit, što se i pokazalo, u igri za drugo mesto. Učinićemo sve da odigramo najbolje što možemo i na kraju ćemo videti šta smo uradili. Ne volim da pričam o kalkulacijama, BATE je iskusna ekipa, ima svoj stil, u prednosti je jer je domaćin, ali mi svaki meč igramo da pobedimo. Tako ćemo izaći večeras u Borisovu. Sitnice mogu da odluče, jedan aut, greška. Zato moramo biti maksimalno koncentrisani – istakao je Milojević.

Nemanja Radonjić sigurno nedostaje ovom timu, ali Milojević je ostao pri svojoj filozofiji.

– Imamo dobre igrače na svim pozicijama, a uvek sam tužan kad se igrač povredi, jer ja prevashodno brinem o zdravlju igrača. Ali, koga nema – bez njega se mora i može. Fudbal je nepredividiv, želim Nemanji što brži oporavak.

Srpskom timu večeras je potreban jak ofanzivni potencijal, a kad su na terenu i Ričmond Boaći i Aleksandar Pešić golovi su nekako zagarantovani.

– BATE je ozbiljna ekipa, mi moramo biti koncentrisani,oni su u dobrom raspoloženju posle uspeha u prvenstvu, a ja lično ne bih voleo da ostavimo Švabe za kraj. Jer, Nemci su Nemci. Ne pretim nikome, ali logičnije mi je da večeras dođemo do pobede nego da se Nemcima vijamo po „Marakani“ – kaže Pešić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.