U trendu

Dejan Bodiroga

Jedan od najboljih domaćih košarkaša rođen je 2. marta 1973. godine u Zrenjaninu. Profesionalnu karijeru započeo je u košarkaškom klubu Zadar, u kome je igrao od 1990. do 1992. godine. Naredni njegov klub bio je Stefanel iz Trsta. U ovom klubu igrao je do 1996. godine, kada prelazi u španski Real Madrid. U međuvremenu je bio draftovan od strane Sakarmento kingsa, ali nikada nije zaigrao u američkoj košarkaškoj ligi.

Njegov naredni klub bio je atinski Panatenaikos, u kom je igrao od 1998. do 2002. godine. Transfer prilikom prelaska u ovaj klub iznosio je milion i po dolara. Sa Panatenaikosom je osvojio nekoliko velikih trofeja: dva puta šampionat Grčke i dva puta šampionat Evrope. Godine 2002. proglašen je za najkorisnijeg igrača u Final Four-u. Prošle sezone Bodiroga je prešao u Barselonu.

Godine 1990. Bodiroga je igrao u juniorskoj reprezentaciji Jugoslavije, naredne godine bio je u reprezentaciji do 22 godine, a od 1992. godine do danas je standardni prvotimac nacionalne reprezentacije i, već nekoliko godina unazad, njen kapiten. Sa reprezentacijom je osvojio tri evropska prvenstva i dva svetska prvenstva. Godine 1998. bio je najbolji strelac reprezentacije na Svetskom prvenstvu i najbolji sportista Jugoslavije.

Od 1994. godine član je Grupe sedam, koju čine sedmorica domaćih sportista, a čiji je zadatak da sakupi što više sredstava koja će se uputiti siromašnima, prevashodno nezbrinutoj deci, u našoj zemlji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.