najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Dejmond Grin: Nemam razloga da se menjam

Košarkaš Golden Stejt Voriosa, Dejmond Grin rekao je danas da ne želi da se menja uprkos incidentima zbog kojih je bio uhapšen.

Grin još čeka presudu za prekršajni napad koji se dogodio 10. jula kada se posvadjao sa bivšim fudbalerom Mičigen Stejta Džermijem Edmondsonom ispred restorana u Istočnom Lansingu u američkoj državi Mičigen.

“Moji advokati će rešiti sve. To je u njihovim je rukama. Ja sam dobio priliku da se takmičim za zlatnu medalju, a na tom putu ne sme ništa da te ometa. Ovde se ne radi o meni. Ne radi se o bilo kome iz mog tima. Ovde se radi o tome da što bolje branimo svoju zemlju, tako da je sve ostalo nekako manje važno u odnosu na to”, rekao je Grin za I-ES-Pi-EN (ESPN).

Sudjenje Dejmondu Grinu bilo je zakazano je za 4. avgust, ali je pomereno za četvrtak zbog puta košarkaša na Olimpijski turnir u Rio de Žaneiro. On je prekršajno optužen za udaranje Edmondsona. Policija je navela da u tom incidentu niko nije povredjen.

Grin je rekao da nije kažnjen, ali da trener Majk Kžiževski i svi u timu SAD veruju da je situacija obiljna.

“Svi su zabrinuti, ali na kraju krajeva, ja sam javna ličnost, momak koji predstavlja ovu zemlju i ovo je veće od mene. Veće je bilo koga iz ovog tima. To je nešto što stalno moramo da imamo na umu” rekao je Grin.

Grin je rekao da je potpuno koncentrisan na osvajanju zlatne medalje, a na pitanje da li je spreman da napusti tim SAD zbog sudskog postupka u Mičigenu, odgovorio je da je njegov advokat zadužen za te stvari.

Incident u Istočnom Lensingu desio se na kraju sezone u kojoj je Grin propustio petu utakmicu finala zbog toga što je hteo da udari Lebrona Džejmsa iz Klivlenda. Tada mu je dosudjena nesportska lična greška, čime je ispunio kvotu i morao je da pauzira.

“Ja sam kriv za sebe, ja sam jednostavno takav. Ne bojim da preuzmem krivicu. Mislim da se tada serija okrenula. Naučio sam iz toga. Biću bolji”, rekao je Grin.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike