U trendu

Delegacija OKS u Marbelji na Skupštini Evropskih OK

MARBELJA – Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem, boravi u španskoj Marbelji gde će se susresti čelnicima svih nacionalnih olimpijskih komiteta u Evropi.

Pored Maljkovića iz OKS-a u Španiji su potpredsednik Žarko Zečević, generalni sekretar Đorđe Višacki i izvršni direktor Damir Štajner, a danas je počelo zasedanje Generalne Skupštine Evropskih olimpijskih komiteta na kome će delegati birati predstavnika Evrope za Izvršni odbor ANOK (Asocijacija nacionalnih olimpijskih komiteta).

Na otvaranju Generalne skupštine delegatima su se obratili predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Janez Kocijančić.

Kao predsedavajući koordinacione komisije za letnji EYOF Baku 2019. generalni sekretar OKS Višacki sutra će delegatima Skupštine predstaviti izveštaj o toku priprema za ovo takmičenje.

Izvršni komitet EOK-a, čiji je član Višacki, juče je imao sednicu, a održan je i sastanak komisije za EYOF u čijem je radu učestvovao i Štajner.

Teme su bila dva Evropska olimpijska festivala mladih 2019, zimski u Sarajevu i Istočnom Sarajevu i letnji EYOF u Bakuu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.