U trendu

Delegacija SIM u Briselu. Mladi i sport povezuju države

BRISEL – Posle spektakularne sezone Sportskih igara mladih (SIM) u Srbiji, Hrvatskoj i BiH delegaciju SIM na čelu sa regionalnim predsednikom Zdravkom Marićem u Briselu je primio Evropski komesar za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navračiš.

Samo dva dana nakon prijema kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića čelni ljudi SIM posetili su sedište Evroopske unije i na sastanku je ocenjeno da su kultura, obrazovanje, mladi i sport najbolji mostovi na kojima je potrebno graditi saradnju među državama.

Sagovornici su zaključili i da je razmena informacija i iskustva u ovim područjima, od zajedničkog interesa za sport i mlade u svim zemljama i za zajednicu u celini.

Navračiš i Marić su razgovarali o mogućnostima realizacije projekta Sportskih igara mladih, kao najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi, priključenjem novih zemalja u SIM porodicu, kao i ostalim vidovima i oblicima saradnje.

„U ovim vremenima, sport i mladi imaju veoma značajnu ulogu i u spoljnoj politici EU, pošto, iako ne toliko vidljiva, doprinosi čvršćem povezivanju među državama“, istakao je Marić.

Sastanku su prisustvovali Olivije Fonten i Žan Filipe Gamel, ispred Evropske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport i Slaven Marić ispred Organizacionog odbora regionalne organizacije SIM.

Igre koje podržavaju Vlade Srbije, Hrvatske i BiH završavaju se finalnim takmičenjima, koja počnju u Splitu 20. avgusta.

Srpsku ekspediciju, koja će brojati oko 300 dečaka i devojčica, predvodiće predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar