U trendu

Demirel: Razgovaraćemo sa Bodirogom i klubovima Evrolige

BERLIN – Predsednik FIBA Evropa Turgaj Demirel izjavio je da će se uskoro sastati sa novim predsednikom Evrolige Dejanom Bodirogom, prenosi „Basket njuz“.

Demirel se obratio novinarima poslednjeg dana Evropskog prvenstva u Berlinu.

„Bodiroga je predsednik Evrolige i imaju još privremenog. Čestitao sam Dejanu, bio je sa nama četiri godine, kao potpredsednik KŠ bio je deo Borda FIBA Evropa i predsednik komisije za takmičenja. Naravno, on je bitan promoter evropske košarke, igrao je u mnogo klubova i vrlo duboko poznaje detalje problema evropske košarke. Mi ćemo se definitivno sresti uskoro. Evroliga ima 11 klubova koji su vlasnici takmičenja i on prvo mora sa njima da priča, tako da posle tih razgovora moramo da vidimo sa njim kako bi rešili trenutne probleme. Veoma smo optimistični kada je u pitanju budućnost“, rekao je Demirel.

On je izrazio nađu da će se FIBA i Evroliga dogovoriti oko kalendara i takmičenja.

„Svi znamo kakva je situacija u fudbalu, oni igraju tokom sezone i sve zvezde svake zemlje igraju za reprezentacije. U košarci je drugačije. Ne samo zbog NBA, već i zbog problema sa EKA. Svi bi navijači voleli da treneri pozivaju sve njih i da oni mogu da igraju. Sa novim menadžmentom Evrolige može da bude razgovora i nadamo se da će biti dogovora“, zaključio je Demirel.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.