U trendu

Depaj junak Junajteda, minimalna pobeda Lacija

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su večeras na Old Trafordu ekipu Briža sa 3:1 u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, a pored engleskog kluba s prednošću u revaš idu i Lacio, Sporting, BATE Borisov i Astana. 

Utakmica u Mančesteru nije počela dobro po Junajted, pošto je Briž poveo u osmom minutu, a strelac je bio igrač domaćih Majkl Karikm koji je postigao autogol. Ipak, do kraja prvog poluvremena domaća ekipa je preokrenula rezultat, a za to je bio najzaslužniji Memfis Depaj, koji je postigao dva gola, u 13. i 43. minutu. 

Mančester je pobedu potvrdio golom Maruana Felainija u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena u drugom poluvremenu. 

Minimalnu prednost pred revaš imaće italijanski Lacio, koji je večeras u Rimu savladao Bajer Leverkuzen sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Balde Keita u 77. minutu.

Prednost domaćeg terena večeras je iskoristio i Sporting, koji je sa 2:1 pobedio moskovski CSKA, ali je u Lisabonu bilo uzbuđenja. 

Teofilo Gutijeres je doneo prednost Sportingu u 12. minutu, u 27. minutu CSKA, odnosno Sejdu Doumbija nije iskoristio jedanaesterac, ali je ruska ekipa pet minuta pre kraja prvog poluvremena ipak stigla do izjednačenja. Doumbija se iskupio za promašeni penal i doneo svojoj ekipi izjednačenje. U 82. minutu Islam Slimani je pogodio za 2:1 i pobedu Sportinga. 

BATE Borisov je na svom terenu pobedio Partizan sa 1:0, a strelac tog gola bio je Mihail Gordejčuk u 75. minutu. 

Minimalnu prednost pred revanš ranije danas stekla je i Astana, koja je kod kuće bila bolja od kiparskog Apoela. 

Revanš utakmice plej-ofa za plasman u Ligu šampiona igraju se za nedelju dana. 

Preostale utakmice baraža igraju se sutra: Skenderbeg – Dinamo Zagreb, Seltik – Malme, Bazel – Makabi Tel Aviv, Rapid – Šahtjor i Valensija – Monako.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.