U trendu

Dešan zadovoljan igrom Francuske posle pobede protiv Danske

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan izjavio je večeras posle pobede u utakmici protiv Danske na Svetskom prvenstvu da je zadovoljan igrom svojih fudbalera i da im čestita.

„Uspeli smo mnogo zanimljivih stvari, nedostajalo nam je malo uspeha, ali sveukupno čestitam svojim igračima jer su dobro reagovali. Činilo se logično da dobijemo ovaj meč. Danska je često potcenjena, ali je večeras dokazala da je jedna od dobrih ekipa“, rekao je Dešan.

Francuska se plasirala u osminu finala Mundijala u Kataru, pošto je u utakmici drugog kola Grupe D pobedila Dansku sa 2:1.

„To donosi mir, uveravanje da ćemo vrlo verovatno završiti prvi (u Grupi D) … Prvi cilj je postignut“, dodao je selektor branioca titule.

Vezista Antoan Grizman rekao je da je ekipa znala da će imati složenu utakmicu jer su Francuzi dva puta gubili od Danske u Ligi nacija.

„Svi smo dobro radili zajedno… To je veoma lepa pobeda. Bilo je važno pobediti i kvalifikovati se i veoma smo srećni. Živela Francuska“, rekao je Grizman.

Defanzivac Teo Ernandes izjavio je da tim treba da nastavi ovim putem.

„Zadovoljan sam kako sam odigrao i moram da nastavim ovako. Ali posao nije gotov, moramo da radimo svaki dan i videćemo šta će se desiti“, rekao je on, a za saigrača Kilijana Mbapea je rekao da je „neverovatan fudbaler“.

U trećem kolu 30. novembra Francuska će igrati protiv Tunisa, a Danska protiv Australije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar