U trendu

Devojčica koju je Novak usrećio nosi srpsko ime, oglasila se njena porodica

Novak Đoković posle skoro svake pobede obraduje svoje najmlađe navijače koji ga bodre sa tribina. Tako je bilo na i jučerašnjem Vimbldonskom finalu kada je jedna devojčica po imenu Ivanka Li dobila reket sa istorijskog meča, na kom je Novak osvojio 20. Grend slem.

Novinari britanskog Telegrafa pronašli su porodicu i proćaskali o ovom gestu, a devojčicina mama Kris otkrila je detalje.

„Ivanka je oduševljena. Razgovarali smo telefonom i pitala me je ‘Šta se dogodilo, da li je ovo pravi reket?’ Ja sam za to vreme šetala psa sa petogodišnjim sinom, pošto on zbog godina nije mogao da uđe na tribine. Volela bih da smo svi bili zajedno“, rekla je njena mama.

Upravo su njih dve napravile transparent na kome je pisalo NOVAK u maniru akrostiha. N je značilo broj 1, O da je neverovatan, V da je pobednik, A da je ambiciozan i poslednje K se odnosi na poljupce.

„Ona je smislila sve reči, osim poslednje. Želela je da poslednje slovo bude kralj ili divan, ali sam ja želela da bude nešto smešno. Obožavamo Novaka zaista. On radi naporno, on je sve što želite da jedan teniser bude. Toliko je dobar“, zaključila je majka Ivanke Li.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.