U trendu

Dinamo pobedio Skenderbeg, Valensija ubedljiva

Fudbaleri Dinama iz Zagreba pobedili su večeras u Elbasanu albanski Skenderbeg sa 2:1, u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Skenderbeg je poveo u 37. minutu golom Blendija Škembija iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca. Dinamo je izjednačio u 66. minutu golom El Arabija Hilala Sudanija, koji je poslao loptu u mrežu posle dodavanja Marka Pjace.

Pobedu zagrebačkom timu doneo je Josip Pivarić u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Fudbaleri Seltika pobedili su u Glazgovu Malme sa 3:2. Domaći su poveli u trećem minutu preko Lija Grifitsa, posle dodavanja Stefana Johansena. Vođstvo je sedam minuta kasnije duplirao Nir Biton kada je posle kornera, koji je izveo Johanson, glavom poslao loptu u mrežu.

Malme je smanjio zaostatak u 52. minutu, a gol je postigao Jo Inge Berget. Loptu je dodao Magnus Ejkrem, Berget je primio na grudi i poslao u dalji ugao gola Krega Gordona.

Grifits je vratio dva gola prednosti u 61. minutu posle loše intervencije igrača Malmea pred svojim golom, pošto nisu uspeli da izbace loptu nakon šuta Mikaela Lustiga. Konačan rezultat postavio je Berget u petom minutu sudijske nadoknade vremena kada je iz poluvoleja iz blizine poslao loptu pod prečku.

Fudbaleri Valensije pobedilii su na svom terenu Monako sa 3:1. Na stadionu Mestalja domaći su poveli u četvrtom minutu golom Rodriga posle kornera koji je izveo Sofijan Feguli. Hrvatski fudbaler Mario Pašalić izjednačio je u 49. minutu, kada je natrčao na odbijenu loptu.

Novo vođstvo Valensiji doneo je kapiten Danijel Pareho u 59. minutu, posle akcije u kojoj su učestovali Nuno Esprito Santo i Pjati, a konačan rezultat postavio je Feguli u 86. minutu.

Fudbaleri Bazela i Makabija iz Tel Aviva odigrali su u Švajcarskoj nerešeno 2:2. Izraelski tim, koji sa klupe predvodi srpski trener Slaviša Jokanović, poveo je u 31. minutu golom Erana Zahavija, posle slobodnog udarca koji je izveo Avraham Rikan.

Bazel je izjednačio osam minuta kasnije iz jedanaesterca, a gol je postigao kapiten Matijas Delgado. Prethodno penal je dosuđen pošto je Delgada u kaznenom prostoru sapleo Tan Bel Haim.

Domaći tim poveo je u 88. minutu golom Brela Embola, posle dodavanja Mohameda Elnenija, a dobar rezultat Makabiju pred revanš i izjednačenje doneo je Zahavi, u šestom minutu sudijske nadoknade vremena.

Fudbaleri Šahtjora iz Donjecka pobedili su u Beču Rapid sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Marlos u 44. minutu. On se posle dodavanja Jaroslava Rakickija oslobodio igrača Rapida Stefana Ajera i poslao loptu u mrežu.

Revanš utakmice igraće se 25. avgusta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.