U trendu

Direktorka Čelsija Marina Granovskaja napušta klub

LONDON – Direktor Čelsija Marina Granovskaja napustiće krajem avgusta poznati engleski fudbalski klub, pošto novi vlasnici „plavaca“ žele da ovu funkciju preuzme Italijan Andrea Berta, prenose nemački mediji.

Nemački „Bild“ navodi da će Granovskaja da odradi letnji prelazni rok, a onda će u dogovoru sa novim vlasnicima Čelsija, američkim konzorcijumom koji predvodi Tod Boli, da napusti klub.

Iako su mediji ranije preneli da bi Ruskinja sa kanadskim pasošem mogla da ostane u Čelsiju, to se očigledno neće dogoditi.

„Do sada je poslednju reč imala Granovskaja, a to će ubuduće da radi menadžer Tomas Tuhel. Pošto sada Rusi u Engleskoj imaju loš status, verovatno će otići krajem avgusta“, navodi izvor blizak londonskom klubu.

Njenu funkciju u Čelsiju trebalo bi da preuzme Italijan Andrea Berta, koji je trenutno sportski direktor madridskog Atletika.

Granovskaja je bila najbliža saradnica bivšeg vlasnika Čelsija Romana Abramoviča. Ona tu funkciju obavlja od 2013. godine, a u klubu je od 2003.

Ruskinja je skoro 20 godina bila odgovorna za odluke koje su promenile istoriju kluba i koje su na kraju rezultirale trofejima, pa i dvostrukim osvajanjem Lige šampiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.