U trendu

Divac: Bogdanu i Bjelici sam rekao da primam samo zlato

SPRINGFILD – Jedan od najboljih srpskih i jugoslovenskih košarkaša svih vremena Vlade Divac, koji će od ovog vikenda i zvanično postati clan Kuće slavnih u SAD, izjavio je za Glas Amerike da mu je drago zbog sebe i svih koji su ga podržavali svih ovih godina .

„Drago mi je pre svega zbog mene, moje porodice, mojih saigrača, trenera, navijača… svih koji su me podržavali svih ovih godina. Ovo jeste veliko priznanje i iskreno, nisam se nadao, kada sam počinjao da igram košarku, da će ovo biti vrhunac, ali mi je drago da se, eto, i to desilo“, rekao je Divac.

U košarkaškoj karijeri koja je trajala dve decenije, teško je izdvojiti jedan ili dva momenta, a Divac se odlučio za jedan s reprezentacijom Jugoslavije i jedan sa klubom iz kojeg je otišao u NBA ligu.

„Kada je rec o reprezentaciji, definitivno sam imao sreću… da igram od 1985. do 2002, što je nekih 17 godina, uz sankcije, kada nam nisu dozvolili da igramo, ali ipak imao sam sreću da se vraćam sa svakog takmičenja s medaljom. Međutim, onako najemotivnija je svakako bila ona 1995. sa Evropskog prvenstva u Atini… i to zbog raznih razloga“, rekao je Divac, a zatim nastavio:

„Što se klupskih uspeha tiče… možda titula s Partizanom, prve godine kad sam došao, to je onako nešto što mi je ostalo u sećanju“.

Divac je prokomentarisao i svoje naslednike – današnji generaciju srpskih NBA igrača, kojima je porucio da ima velika ocekivanja od njih na Svetskom prvenstvu u Kini.

„Imamo dobru generaciju igraca, koji ne samo da su deo NBA, nego imaju i zapažene uloge u svojim timovima. Malopre sam dobio poruku od Bogdana (Bogdanovica) i (Nemanje) Bjelice da čestitaju na izboru u Kuću slavnih, tako da sam ih zamolio za poklon, a primam samo zlato. Tako da se nadam da ce doneti zlato u Sakramento“, rekao je Divac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.