U trendu

Divac veruje u dobre rezultate na OI u Riju

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je večeras da se nada da će se dobri rezultati nacionalnih timova iz prošle i ove godine nastaviti u olimpijskoj godini i da očekuje da će još više sportista obezbediti normu za Igre u Riju.

„Do trenutka koji svi iščekujemo i početka OI u Riju ostalo je još 284 dana. Naš tim u ovom trenutku broji 69 sportista. Imamo napredak u broju kvalifikovanih u odnosu na isti period pre igara u Londonu 2012. godine, ali je važnije što imamo i rezultatski napredak. Pre šest godina postavili smo sistem praćenja rezultata i finansiranja programa vrhunskih sportista, koji iz godine u godinu daje sve bolje rezultate“, rekao je Divac na svečanosti u Beogradu.

„Siguran sam da će se ovaj niz nastaviti u olimpijskoj godini i na samim Igrama“, dodao je on.

Divac je večeras u hotelu Hajat potpisao poziv za učešće tima Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Na svečanoj ceremoniji je prikazan snimak učešća nacionalnog tima na Olimpijskim igrama od Stokholma pa do Rija, a svečanosti je prisustvovao i veći deo sportista koji su ispunili normu za predstojeće Igre.

Bivši košarkaški reprezentativac rekao je da su očekivanja Olimpijskog komiteta veća od očekivanja drugih, jer se ne mere brojem osvojenih medalja, nego kako se sportisti odnose prema grbu i bore za svoju zemlju.

On je naveo da su Olimpijske igre mnogo više od sportskog takmičenja i da je učešće na Igrama velika čast za svakog sportistu i dodao da će svaki reprezentativac pružiti maksimum i prikazati najbolje kada to bude najpotrebnije.

„Važno je da kada krenete put Rija, krenete sa osećajem da ste jedan tim, da budete jedni drugima najveća podrška. Tako se stvara snaga koja prelazi na pojedinca kada je to najpotrebnije, a ta snaga će nam doneti medalju više“, kazao je Divac.

Divcu je poziv za učešće Olimpijskog tima Srbije na Igrama u Riju uručila osvajačica zlatne medalje u tekvondu sa prethodnih Igara u Londonu Milica Mandić.

„Želimo da osvojimo nove medalje i živimo za trenutak kada ćemo sa pobedničkog postolja pevati himnu Srbije. Želimo da se po povratku sa Igara vidimo na platou ispred Skupštine grada i proslavimo olimpijske medalje“, rekla je Mandićeva.

Govoreći o uspehu u Londonu, Mandićeva je rekla da je to bilo njeno prvo učešće na Igrama i da je na taj način ostvarila svoje snove.

„Sada je ispred mene novi izazov. Jeste teško osvojiti titulu šampiona na Olimpijskim igrama, ali je još teže braniti“, rekla je ona.

Divac je, između ostalog, zahvalio sponorima OKS koji su omogućili nesmetane priprema sportista za Igre u Riju.

Generalni direktor kompanije Delez Srbija Džon Kircis rekao je da je ta firma ponosna što je na čelu pula sponzora i izrazio nadu da će se više od 69 srpskih sportista takmičiti u Riju.

Pored sportista i sportskih zvaničnika svečanosti su prisustvovali predstavnici države, diplomatskog kora, sponzora i partnera OKS.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar