U trendu

Đoković: Čestitam Karacevu na zasluženoj pobedi

BEOGRAD – Najbolji teniser sveta Novak Đoković čestitao je Aslanu Karacevu na zasluženoj pobedi i plasmanu u finale turnira Serbia open.

Karacev je večeras posle velike borbe i tri sata i 25 minuta igre u polufinalu pobedio Đokovića 7:5, 4:6, 6:4.

„Čestitam Karacevu, odigrao je hrabro. Svaka mu čast, zaslužio je pobedu. Blo je uspona i padova u mojoj igri, imao sam i zdravstvenih problema poslednja dva dana, ali to ne umanjuje njegove zasluge. Verovatno se neću sećati svih antologijskih poena sa ovog meča jer sam izgubio. Nisam zadovoljan kako sam igrao, ali jesam borbom. Bio sam blizu, ali on je svaki put odigrao fenomenalno i hrabro i isplatilo mu se”, rekao je Đoković posle meča.

„U nekim trenucima mi je nedostajala i sreća. Verovatno kada bih analizirao ceo meč, sve bi se svelo na jedan ili dva udarca na ovom visokom nivou. To je sport, nekad sreća bude na vašoj strani, nekad ne. Ponavljam, Karacev je odigrao hrabro kad je trebalo. Roland Garros mi je krajnji cilj na ovoj podlozi i nadam se da ću odigrati najbolje kad bude najbitnije. Želeo bih da nastupim u Beogradu i na narednom turniru koji se igra u maju, ali nisam siguran još da li ću igrati, potrudiću se“.

Srpski teniser rekao je da je rival sve vreme igrao brzo, kao i da je tokom trećeg seta imao vrtoglavicu i pad koncentracije.

„To je neubičajeno za mene, uglavnom sam potpuno spreman, a u trećem setu sam imao vrtoglavicu. Igrao je precizno, odvažno i hrabro kad je trebalo. Ne mogu da planiram unapred na kojim turnirima ću igrati, mislim samo na gren slem turnire, videćemo kako će biti“, rekao je Đoković.

Nikad ne voliš da izgubiš kod kuće, ne osećam se dobro, bolno je, rekao je Đoković.

„S moje strane, igrao sam na niskom nivou. Borio sam se, ali je u trećem setu bio bolji igrač u odlučujućim momentima. Rolan Garos mi je glavni fokus, treba da igram bolje ako mislim nešto da uradim. Preda mnom je mnogo rada. Razočaravajući kraj sedmice za mene na turniru kod kuće“, zaključio je Đoković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.