U trendu

Đoković demonstrirao silu na startu Australijan opena!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, briljantnom partijom započeo je odbranu titule na Australijan openu i u prvom kolu je maksimalnim rezultatom (3:0) savladao francuskog igrača Žeremija Šardija.
Đoković je imao potpunu kontrolu meča i do trijumfa je stigao sa 6:3, 6:1 i 6:2 po setovima.

Srpski igrač je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk, u sedmom je propustio jednu priliku za to, ali u devetom nije.

Za samo 32 minuta igre Novak je završio prvi set i poveo sa 1:0.
U nastavku je Đoković demonstrirao silu, poveo je sa 4:0, a do kraja drugog seta je rivalu dozvolio da osvoji samo jedan gem.

Brejk je Đoković napravio i na startu trećeg seta, ali je u nastavku Francuz uspeo da pronađe ritam u servisu i da produži gemove koje je otvarao početnim udarcem.

Bez obzira na to, Novak je bio agresivan, napadao je rivala i dobijao razmene, a u petom gemu je stigao do brejk šanse.

Delovao je Đoković nervozno u tim trenucima, kao da je želeo što pre da završi meč, ali je ipak morao da ide korak po korak.

I drugu brejk priliku u petom setu Novak je propustio lošim forhendom, treću je spasao Šardi srećnim volejem na mreži, ali je četvrtu brejk priliku Đoković iskoristio i poveo sa 4:1, posle veoma iscrpljujućeg, najdužeg gema u meču.

Sledeći je bio lagan, Novak nije dozvolio rivalu ni na trenutak da pomisli na ribrejk, pa je Francuz servirao za opstanak u meču.

Šardi je osvojio prva dva poena, Novak je nameru da napadne pokazao sjajnom bekhend paralelom, ali je potom promašio iz forhenda, omogućivši protivniku priliku da osvoji i drugi gem u setu.

To je bilo sve za Šardija u ovom meču, Đoković je lako stigao do meč lopte u osmom gemu trećeg seta i iskoristio je za kraj meča.

Njegov rival u narednom kolu biće Frensis Tijafo, trenutno 62. igrač na ATP listi.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.