U trendu

Djoković prijavljen za Ju Es open

Srpski teniser Novak Djoković nalazi se medju prijavljenim igračima za ovogodišnje Otvoreno prvenstva SAD, objavili su organizatori poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

Djoković je zbog povrede bio primoran da preda četvrtfinale Vimbldona Tomašu Berdihu i nakon tog meča najavio je dužu pauzu, ali njegovo ime se nalazi na spisku učesnika koje je Ju Es Open objavio na svom sajtu.

Na spisku prijavljenih su i prvi teniser sveta, Britanac Endi Marej, Španac Rafael Nadal i šampion Vimbldona Rodžer Federer, kao i prošlogodišnji osvajač Ju Es opena Sten Vavrinka.

Ju Es Open navodi da će se na ovogodišnjem turniru takmičiti 99 najboljih tenisera sveta koji će predstavljati 39 zemalja. Takodje, kako se dodaje, takmičiće se sedmorica nekadašnjih šampiona – Marej, Nadal, Federer, Djoković, Vavrinka, Marin Čilić i Huan Martin del Potro.

Listu prijavljenih učesnika u ženskom singlu predvodi prva teniserka sveta Karolina Pliškova, a prijavljene su i nekadašnje šampionke Ju Es opena Andjelik Kerber, Venis Vilijams, Samanta Stosur i Svetlana Kuznjecova.

Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu počinje 28. avgusta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar