U trendu

Djordjević zadovoljan pobedom, igrom, pristupom

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da je zadovoljan nastupom svoje ekipe u večerašnjoj pobedi nad Grčkom i kazao je da tim mora „apsolutno koncentrisano“ a udje u kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

„Jedna solidna, dobra utakmica, odbrambeno izuzetno jaka. Ozbiljno smo odgovorili na zahteve koje smo imali pre meča, pre svega u skoku i kontroli skoka. Imali smo dobru agresivnost s loptom. Fali nam još malo saradnja, ali to je normalno za ovaj stepen priprema. Zajedno idemo kroz ovaj proces i tako ćemo igrati do kraja turnira, a nadam se da ćemo i posle njega imati šansu“, rekao je Djordjević novinarima u Beogradu.

Srbija je večeras u Areni pobedila Grčku sa 91:76.

„Ozbiljnost kojom prilazimo utakmicama i turnirima moramo da dignemo i van utakmica i turnira. Apelujem javno na sve nas da apsolutno koncentrisano i odmorno i sigurno, s velikom željom udjemo u predstojeći turnir“, kazao je selektor.

Večeras su svoje prve seniorske minute dobili Rade Zagorac, Marko Gudurić i Nemanja Dangubić.

„Uspeli smo da večeras pružimo neke minute igračima koji nisu do sada imali priliku. Ne mogu da ne budem zadovoljan kako su odigrali svoje role i uloge. Imali su veliku želju i srčanost. Moramo to da pretočimo u prvu pobedu na terenu, ništa drugo“, rekao je Djordjević.

Nikola Jokić je večeras bio najefikasniji u timu, a selektor je kazao da se ovaj 21-godišnjak na pravi način priključio reprezentaciji.

„On je na pravi način ušao u reprezentaciju, s bistrom glavom i pokušava da što pre prilagodi svoje kvalitete našim potrebama, za koje ne kažem da su bolje ili gore. On je jako inteligentan, svi su ga dobro prihvatili. Dobijamo jako mnogo od njega, možda čak i više nego što sam očekivao. Samo želim da igrači ne postave sebi prevelika očekivanja, jer to može da ih ukoči. On mora da bude miran i da nastavi ovako“, rekao je Djordjević.

Selektor je kazao da će spisak skratiti na 12 imena na dan turnira, ili dan pre ako tako pravila zahtevaju.

„Borba za 12 je svakodnevna za sve njih. Nisu svi koji misle da su sigurni baš sigurni. Sve se meri, sve se pazi. Ovo je ozbiljna sredina koja je gradjena poslednjih 50 godina“, rekao je Djordjević.

Selektor je kazao da Nemanja Bjelica još nije zdrav, kao i da će Milan Mačvan morati još sedam dana da nosi longetu, ali da su obojica u timu i da rade po individualnim programima.

Plejmejker Stefan Jović rekao je da je njegov tim ostvario još jednu bitnu pobedu.

„Još jedna utakmica u nizu, još jedna bitna pobeda za sve nas. Znamo svi da su ove pripreme dosta atipične i da nismo imali vremena da radimo neke elemente, ali smo dobro radili u ova tri meča. Čeka nas dan odmora i još par dana do turnira, tako da verujem da ćemo uspeti da ispravimo sve greške koje smo napravili u ova tri meča“, rekao je Jović.

Selektor Grčke Focis Kacikaris kazao je da nije priželjkivao ovako ubedljiv poraz pred kvalifikacije.

„Nije ovo bila baš utakmica koju smo hteli pred kvalifikacije. Srbija je uvek teška, naročito pred svojim navijačima. Nešto slično nas čeka na kvalifikacionom turniru u Rimu i nadam se da ćemo ostati do kraja. Za nas je bilo vrlo teško. Posle toga nismo mogli da se vratimo nazad. Ostajemo pozitivni. Ovo je novi tim sa mnogo mladih igrača. Sada moramo da damo sve od sebe. Čestitam Saletu i Srbiji i želim im sve najbolje“, rekao je Kacikaris.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.