U trendu

Đukić: Važno je da ne primimo gol

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da očekuje taktički tešku revanš utakmicu u mađarskom Felčutu protiv Videotona, ali da njegova ekipa želi da odigra dobro i da se plasira u grupnu fazu Lige Evropa.

„Svi smo svesni važnosti utakmice za Partizan. Biće teško, igramo protiv ozbiljnog rivala, ali idemo tamo sa namerom da odigramo dobar meč i prođemo u grupu, što bi bilo veoma važno za klub i za ekipu. Mislim da neće biti mnogo golova, veliki je ulog za oba kluba. Teško će se videti lep fudbal, biće taktički tvrda utakmica“, rekao je Đukić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 20 časova u madjarskom Felčutu protiv Videotona, revanš utakmicu plej-ofa za Ligu Evropa. U prvoj utakmici prošlog četvrtka u Beogradu bilo je 0:0. Đukić je rekao da se ekipa od tog duela upoznala sa mađarskim timom, za koga očekuje da će u četvrtak igrati otvorenije.

„Veliki je ulog, hoćemo takmičarski da odigramo, a protivnik je takav da ti ne dozvoljava da igraš. Dobro nas poznaju. Važno je ne primiti gol i iskoristiti svaku grešku protivnika. Evropske utakmice su teške kada su ekipe ujednačene, a mislim da će detalji odlučiti“, naveo je on.

Trener srpskog šampiona dodao je da ne može da računa na povređene Nebojšu Kosovića i Alena Stevanovića, kao i da Mohamed El Munir ima problema sa primicačem, a da su ostali igrači spremni. Đukić će posle treninga u mađarskoj odlučiti u kakvom sastavu će nastupiti Partizan.

Fudbaler Partizana Leandre Tavamba rekao je da je važno na koji način će ekipa ući u utakmicu i da će dati sve od sebe da se plasira u grupnu fazu Lige Evropa.

„Posle prve utakmice u Beogradu, sada imamo bolju priliku pošto smo upoznali protivnika. Imali smo vremena da se pripremimo, posle odlaganja utakmice u prvenstvu. Ekipa će dati sve od sebe da se plasira u grupu. Ne vidim ko bi u njihovom timu mogao da nam pripreti. Želimo da damo sve od sebe i da pokažemo da smo kvalitetni“, naveo je on.

Govoreći o Videotonu, Tavamba je rekao da ta ekipa ima dobre odbrambene igrače, ali da je analizirana, i da je najvažnije da crno-beli na terenu sprovedu sve što je planirano.

„Kada sa takvim stavom udjemo u utakmicu verujem da nećemo imati problema“, naveo je Tavamba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar