U trendu

Đurišić poptisao ugovor sa Megom

BEOGRAD – Mladi košarkaš Nikola Đurišić potpisao je višegodišsnji stipendijski ugovor sa KK Mega Bemaks, saopštio je danas klub.

Bek, koji ima 16 godina, u klub je došao 2018. godine, a pored nastupa za sve mlađe selekcije, u prethodnom periodu je i trenirao sa prvim timom Mege.

„Veoma sam srećan zbog potpisivanja prvog ugovora sa Megom. Od mog dolaska u klub imao sam odlične uslove za napredak i sjajnu saradnju sa trenerima i saigračima. Naučeni smo od starta da se šansa na utakmicama zarađuje radom i ponašanjem na treningu i izvan njega. Posebno moram da istaknem da mi je velika čast što sam priključen treninzima prvog tima i to je veliko iskustvo za mene koje mi puno znači. Sve ovo je veliki motiv da još bolje i više radim. Hvala klubu što je pokazao da veruje u mene a ja cu dati sve od sebe da se odužim za to, izjavio je Đurišić posle potpisivanja ugovora.

Đurišic je rođen 23. februara 2004. godine, visok je 202 centimetara i igra na poziciji beka.

Ove sezone je za kadete u proseku beležio 19.3 poena, 6.6 skokova i 3.8 asistencija dok je za juniorski tim Mege u proseku imao 11.2 poena i 4.6 skokova u Roda Juniorskoj ligi Srbije, a odlicne partije je beležio i u juniorskoj ABA ligi gde beležio 11.2 poena, 4.8 skokova i 3.6 asistencija po meču.

Prošlog leta je nastupio za kadetsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Udinama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.