U trendu

Dobra partija Bogdanovića u prvom porazu Atlante

Košarkaši Bruklina pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Atlante sa 145:141 i tako naneli prvi poraz Hoksima u novoj sezoni NBA lige.

Bruklin je do pobede vodio Kevin Durent koji je postigao 33 poena, uz 11 skokova i osam asistencija, a najbolje ga je pratio Kajri Irving koji je ubacio 25 poena od čega 17 u poslednjoj četvrtini. Džo Haris je dodao 23, a dvocifreni učinak u pobedničkom timu imala su još četvorica košarkaša.

U redovima Atlante, Tre Jang je upisao 30 poena, 11 asistencija i šest skokova, a Džon Kolins takodje 30 poena uz deset skokova. Ni njihova partija, kao ni sjajno veče Bogdana Bogdanovića nije bilo dovoljno Hoksima koji su prvi put od 2016. godine počeli sezonu sa tri pobede.

Srpski reprezentativac je za 29 minuta na terenu postigao šest trojki i na kraju meč završio sa 22 poena, a dodao je i četiri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Košarkaši Los Andjeles Lejkersa pobedili su San Antonio sa 121:107, na meču koji će ostati upamćen po tome što je Beki Hemon, posle isključenja trenera Sparsa Grega Popoviča, postala prva žena koja je kao glavni trener predvodila jedan tim u NBA ligi.

Lebron Džejms je svoj 36. rodjendan proslavio sa 26 poena, osam asistencija i pet skokova, Denis Šruder je dodao 21, a Entoni Dejvis poen manje.

Na drugoj strani istakao se Dežonte Mari sa 29 poena i po sedam asistencija i skokova, dok je Demar Derozan ubacio 23 poena.

Košarkaši Šarlota pobedili su Dalas sa 118:99 predvodjeni Lamelom Bolom i Majlsom Bridžisom koji su postigli 22, odnosno 20 poena. U redovima Dalasa, Luka Dončić je meč završio sa 12 poena, dok je srpski centar Boban Marjanović za četiri minuta na terenu upisao dva poena i jedan skok.

Košarkaši Majamija revanširali su se Milvokiju za ubedljiv poraz od 47 poena razlike i slavili su prošle noći sa 119:108. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Goran Dragić sa 26 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Janis Adetokunbo koji je upisao tripl-dabl – 26 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Boston je upisao desetu uzastopnu pobedu protiv Memfisa pošto je slavio sa 126:107, uz 42 poena Džejlena Brauna, dok su Los Andjeles Klipersi bili sigurni protiv Portlanda sa 128:105.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.