U trendu

Đoković: Ne može uvek da se dominira na terenu

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je posle današnje pobede nad Tomašom Bedrihom posle dva taj-brejka u četvrtfinalu Pariza da ne treba uvek da se očekuje dominacija na terenu.

Đoković je danas prvi put u karijeri ostvario ATP pobedu bez napravljenog brejka, posle 679 prethodnih pobeda.

„Uveravam vas da nisam kalkulisao. Jednostavno, ne može uvek da se očekuje da se uvek dominira na terenu, iako su možda rezultati u Kini podigli standard i očekivanja od mene na terenu“, odgovorio je Đoković na novinarsko pitanje da li je danas igrao samo koliko je trebalo.

Srpski reprezentativac je pobedio 7:6, 7:6 protiv odličnog Berdiha večeras, a grupi srpskih izveštača objasnio je razloge tako neizvesnog meča.

„Svi igraju tenis i svi se trude da napreduju iz meča u meč. To je danas bio slučaj sa Tomašom, koji je odigrao na vrlo visokom nivou. Možda neko ko ne prati tenis, ne primećuje takve stvari, ali on ima izuzetnu dubinu sa osnovne linije. Onda kad neko tako duboko i agresivno i ravno igra, onda je prirodno da se povučeš i onda sam izgubio ritam i u tim trenucima kada sam možda imao priliku da ga ‘brejknem’ sam dosta pasivno igrao. Odigrao je taktički odlično, uradio je sve što je želeo, a možda u pojedinim trenucima nije imao sreće“, rekao je Đoković.

„Ali, mislim da sam kvalitetno odigrao kad god je trebalo. Set lopta, par dobrih servisa, taj brejk u prvom setu odličan, drugi set…kažem, to su bili prelomni trenuci. Odigrao sam dosta čvrsto kad je trebalo i mislim zasluženo pobedio“, dodao je on.

Ljudi iz ATP-a preneli su Đokoviću posle meča da mu je ovo bilo prvi put u karijeri da zabeleži ATP pobedu bez napravljenog brejka.

„Iskreno, iznenađen sam tim podatkom. Verovatno oni znaju. To je sigurno nešto što je impresivno. Ponosan jesam ako je to istina. Ali, sramota da nisam uspeo danas da brejknem. Sve u svemu igram dosta solidno, još nisam izgubio set. Naravno u nekim segmentima igre u nekim trenucima u meču mogu da odigram bolje, svestan sam svojim mogućnosti. Al’ opet, ne treba pobedi gledati u zube. Idemo dalje“, rekao je Đoković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.