U trendu

Đoković u finalu, bio na pragu eliminacije

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale masters turnira u Sinsinatiju, pošto je večeras u tri seta pobedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, 4:6, 7:6, 6:2.

Đoković će u nedeljnom finalu igrati sa pobednikom duela drugog nosioca Rodžera Federera i trećeg Endija Mareja. Sprski reprezentativac nikada nije osvajao ovaj turnir i on je jedini iz masters serije koji mu fali. Dva finala je gubio od Federera, a dva od Mareja.

Večerašnji meč je takođe slabo počeo, a grešio je i kasnije, kao i na celom turniru na kome je igrao promenljivo. Dolgopolov je već u trećem gemu napravio brejk, da bi protivniku oduzeo servis tek u šestom gemu, samo da bi mu Ukrajinac uzvratio već na sledećem servisu.

Dolgopolov je do kraja seta igrao agresivnije i manje je grešio, tako da je osvojio prvi set za nešto više od pola sata igre.

Slabija igra Đokovića nastavila se i u drugom setu, a posle petog gema je zatražio medicinski tajm-aut zbog grčeva u stomaku, koji su se smirili nakon što je popio tablete koje mu je lekar dao, ali nije zaigrao mnogo bolje.

Prvi teniser seta uspeo je drugi deo igre da dobije u taj-brejku, iako je u tom delu igre gubio 5:4 i bio na pragu eliminacije.

Đoković je konačno zaigrao kako treba u trećem setu i pokazao zašto je prvi nosilac, kada je sa dva brejka napravio veliku prednost i onda je sačuvao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.