najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Đorđević: Svi su zdravi, turnir je pravi način da uđemo u ritam

Košarkaši Srbije nalaze se u Argentini, gde će odigrati poslednje tri prijateljske utakmice u Kordobi pred početak Olimpijskih igara u Riju. Prva provera je protiv Francuske, u petak od 23 časa po našem vremenu, prenose sportski mediji.

Drugi rival „orlovima“ biće Argentina, 31. jula od dva sata posle ponoći, dok će sa Hrvatskom igrati 1. avgusta od 23 časa.
Naša reprezentacija održala je nekoliko treninga u hladnoj Kordobi, najviša dnevna temperatura u ovom argentinskom gradu ovih ne prelazi 13 stepeni Celzijusovih, a selektor Aleksandar Đorđević kaže da se ekipa polako prilagođava uslovima na tamošnjem delu planete.

– Posle dugog putovanja polako se navikavamo na vremensku razliku i ovdašnje vremenske uslove. Dosta je hladno i u dvorani gde treniramo, tako da ne mogu da kažem da su uslovi idealni, ali isto je i ostalim reprezentacijama. Posle priprema na Kopaoniku, trebaće nam vremena da uđemo u ritam utakmica, ali ovaj turnir će biti pravi način da to uradimo. Igraćemo protiv tri veoma jaka protivnika koji će konkurisati za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama. U interesu nam je da igramo što jače pripremne utakmice, jer znamo šta nas čeka u Riju, gde ćemo učestvovati na veoma ujednačenom Olimpijskom turniru – kaže Đorđević, a prenosi sajt KSS

Selektor Srbije ističe da sva tri protivnika sa kojima će se sastati u Kordobi imaju veoma kvalitetne sastave.

– Francuzi su među favoritima za medalju u Riju. Ekipa koja godinama igra zajedno, sa sjajnim pojedincima koji čine jezgro tima, Parkerom, Batumom, Dijaoom, Pijetrusom, Ažinsom, uz zrelost De Koloa i Ertela, sa Goberom koji se sve više nameće kao dominantan centar, predstavlja protivnika za najveći respekt. Domaćini Argentinci sa svojim zvezdama Đinobilijem, Skolom, Noćionijem, uz dosta mladih igrača, forsiraju brzu, agresivnu i borbenu košarku. Posle minimalnog poraza od Australije, dobili su Litvaniju posle dva produžetka i pokazali snagu. Hrvati dolaze izuzetno motivisani i rasterećeni, posle velikog uspeha u kvalifikacijama gde su direktno izbacili Grke i Italijane i najzad kvalitet sa papira pretočili u rezultat. Oni su veoma uravnotežena ekipa na svim pozicijama, sa Dariom Šarićem koji ima sve značajniju ulogu u timu. Videli smo i Litvance koji su došli sa dosta izmenjenom ekipom, ali sa istim odnosom prema igri kakav tradicionalno gaje – snažna, čvrsta, fizička košarka, sa puno duel igre i atleticizma. To je nešto na čemu insistiram već tri godine i što mi konstantno moramo da unapređujemo.

Đorđević dodaje da ga raduje što je ekipa kompletna i što će na turniru nastupiti u punom sastavu, bez problema sa povredama.

– Svi igrači su zdravi i nemamo problema sa povredama, što je jako pozitivno. Dobro je i što smo došli u Južnu Ameriku sedam, osam dana pre polaska u Rio, jer je to period tokom kog možemo da se adaptiramo i spremimo za iskušenja koja nas očekuju na Olimpijskim igrama – zaključuje Đorđević.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike