U trendu

Dragiću, Srbine! Evo kako se Slovenac protiv Španaca igrao i krstio sa 3 prsta (video)

Košarkaši Slovenije demolirali su Španiju u polufinalu Eurobasketa i u finalu će imati priliku da ispišu najlepše stranice svoje sportske istorije.

Španska „crvena furija“ na papiru je bila podvučena svim bojama kao apsolutni favorit ali su „zmajčeki“ predvođeni jednim Srbinom iz Zvornika i čudom od deteta ponovo pokazali da su u ovom momentu najveći svetski košarkaški hit.

Goran Dragić, NBA superstar i „prva violina“ Slovenaca, poreklom je iz Zvornika a kako ima dosta familije iz Požarevca, i ne čudi što na parketu ne zaboravlja ovdašnje korene.

Nakon što je postigao još jedan u nizu koševa u finišu duela sa Špancima, Dragić se pravoslavno i sa 3 prsta prekrstio što je naišlo na erupciju oduševljenja u našim krajevima, u kojima ne kriju da su tokom prvenstva navijali, pored Srbije, upravo za Slovence.

Ukoliko večeras u drugom polufinalu savladamo Rusiju, u velikom euro finalu igraćemo sa Slovencima, pa ko bude bolji, neka zasluženo iz Istanbula ponese pehar kući.

3 komentara
 1. Lp

  50 % = 100% ? Nazad u prvi razred.

 2. milan

  Boze gluposti! Krstio se sa tri prsta i on je nas pravoslavac.Sav se najezih.Neznam dali znate da se sa tri prsta krste svuda po svetu.U Iraku,Siriji,Libiji,Bugarskoj,Rumuniji,CG,Moldaviji,Grckoj,Kipru,Ukrajini,Belorusiji,Rusiji… Pa oni su svi nasi,blago nama. Ne cenite coveka kako i dali se krsti,cenite ga po njegovom delu. Sve religije su iste.Ili si vernik ili ne.Dali se krstis,meditiras ili klanjas su samo stilovi odnosno nacin da se iskaze ljubav prema bogu.

  1. Darko

   Kakva si ti diabola. Nije uopšte poenta u tome sa koliko se prstiju krsti. Poenta je za je Srbin. Srbin koji igra za Sloveniju pa nam je, eto, drago što su pobedili. Kontaš li sad? A ni gramatika ti nije jača strana. Muka mi je od idiota poput tebe.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike