U trendu

Drama na početku EP, i pobeda Srbije nad nezgodnom Belorusijom

Ženska košarakaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras Belorusiju  55: 53 (16:18, 16:11, 10:12, 11:14) u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu u prvom meču grupne faze Evropskog prvenstva.

Pred punom tribinama u Zrenjaninu i posle velike i izjednačene borbe tokom celog meča, izabranice Marine Maljković trojkama Petrović i Jovanović stekle su prednost, koja su Beloruskinje stigle u finišu, ali je najbolja košarkašica Srbije Sonja Petrović u poslednjim sekundama meča donela trijumf srpskom timu.

Petrović je bila najefikasnija u timu Srbije sa 18 poena i šest defanzivnih skokova.

Podrška joj je bila Nevena Jovanović sa devet poena i pet uhvaćenih lopti.

Meč u „Kristalnoj dvorani“ bio je prekinut na nekoliko minuta zbog problema sa osvetljnjem, koji je nastao usled neveremena koje je večeras pogodilo Zrenjanin.

U grupi D Belgija je prethodno savladala Rusiju 67:54, a košarakašice Srbije sledeći meč igraju sutra od 20 sati i 30 minuta protiv reprezentacije Rusije.

Maljković: Gore od ovog ne može

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković, posle pobede nad Belorusijom u prvom meču Evropskog prvenstva, rekla je da je da gore od ove utakmice njena ekipa ne može gore da odigra.

„Prvi utisak je da od ovog ne može gore, mnogo smo loše odigrali utakmicu. Odigrali smo sve ono što inače ne radimo, mnogo smo se istrošli, videli ste svi. Pobedili smo, a to je na kraju najvažnije. Mnogo teška utakmica, na kraju smo uspeli svi da se skupimo u svim onim situacijama. Igračice na podu, ona trojka kju smo prilimi… Pobeda se piše“, rekala je Maljković novinarima posle meča.

Ona je istakla da je Belorusija najnezgodniji rivala za prvu utakmicu

„Nervoza, vodeće igračice su promašile brdo zicera i bacanja… Ne može, to je nervoza je, kod kuće se igra. Svi smo videli kakava je ekipa Belorusije. Pobedili smo jako teško, devojke treba da uzmu motiv i pouke iz ove utakmice. Ovako apsolutno ne može da se igra. U naredne dve utakmice da zabroravimo na nervozui i da krenemo da prikazujemo našu igru“, rekla je Majković, koja se osvrnula i na to šta njen tim sutra očekuje u duelu protiv Rusije.

“Belgija je najčvršći tim prvenstva, Rusija takođe. Gore od ovog ne može. Pobedili smo i hajde da sve to da prenesemo na sutrašnju utakmicu protiv favorizovane Rusije“, zaključila je Maljković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.