U trendu

Džordan Šolc najbrži na 500 m, na SP u brzom klizanju u Kalgariju

Američko „čudo od mladića“ 19. godišnji Džordan Šolc, osvojio je u petak kasno uveče zlatnu medalju na najkraćem brzoklizačkom sprintu, stazi dužine 500 metara, na svetskom prvenstvu u Kalgariju.

Šolc je stazu prešao za 33 sekunde i 69 stotih, što je njegov najbolji rezultat, američki rekord, rekord Olimpijske dvorane u Kalgariju i drugi najbolji rezultat svih vremena, a samo 8 stotih ga je delilo od rezultata koji je 2019. godine postavio Rus Pavel Kuližnjikov, na mnogo „bržem ledu“ u Solt Lejk Sitiju.

Šolc se u poslednjem dvanaestom paru ove discipline trkao protiv legendarnog kanadskog sprintera, veterana Laurena Debruja (31), koji je ovog puta morao da se zadovolji srebrnom medaljom. Treći je, na opšte iznenađenje, bio Poljak Danijel Žurek, a veoma zanimljivo i za ovaj sport veoma dobro je to što su među prvih sedam bili predstavnici sedam država, odnosno, osim pomenutih, još i klizači iz Japana, Norveške, Holandije i Koreje.

I u ženskoj konkurenciji najbrža je bila jedna od favoritkinja, Holanđanka Femke Kok, rezultatom 36:83 što je njeno najbolje vreme i novi državni rekord Holandije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.