U trendu

Engleska pobedila Senegal i izborila četvrtfinale SP u Kataru

DOHA – Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je večeras u osmini finala pobedila selekciju Senegala rezultatom 3:0 (2:0).

Golove za Englesku postigli su Džordan Henderson u 38, Hari Kejn u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena i Bukajo Saka u 57. minutu.

Engleska će u četvrtfinalu Mundijala igrati protiv Francuske, koja je ranije danas savladala Poljsku 3:1. Utakmica između Engleske i Francuske biće odigrana 10. decembra od 20 sati.

Senegal je bolje ušao u meč i prvi došao do šanse u 22. minutu preko Ismaila Sara, koji je šutirao preko gola. Afrička selekcija je novu priliku imala u 31. minutu, ali nije bilo promene rezultata. Engleska je povela u 38. minutu.

Kejn je prosledio loptu do Džuda Belingema, koji je asistirao Hendersonu za 1:0. Engleska je u poslednjim trenucima povela 2:0 golom Kejna.

On je postigao 11 pogodaka na velikim takmičenjima i na prvom mestu večne liste engleskih fudbalera prestigao Garija Linekera.

Evropski vicešampion je u 57. minutu postigao treći gol preko Sake. Izabranici Gareta Sautgejta su potom mirno meč priveli kraju i zasluženu su stigli do pobede.

Engleska je ovu utakmicu odigrala bez Rahim Sterlinga, koji je propustio večerašnji meč zbog porodičnih razloga.
Juče su plasman u četvrtfinale SP obezbedile selekcije Holandije i Argentine.

Sutra će igrati Japan – Hrvatska (16) i Brazil – Južna Koreja (20).

U utorak će se sastati Maroko – Španija (16) i Portugalija – Švajcarska (20).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar