U trendu

Evroliga zvanično potvrdila učesće Partizana

BARSELONA – Bord Evrolige oglasio se danas saopštenjem posle sastanka u Barseloni i zvanično potvrdio da će Partizan u sezoni 2022/23 biti učesnik elitnog takmičenja.

„Učešće ruskih timova se suspenduje na jednu sezonu. Ovog četvrtka doneta je odluka od strane Izvršnog borda – ECA (Euroleague Commercial Ašets) kojom je utvrđena okvirna lista timova koji ce učcestvovati u sezoni 2022/2023 u Evroligi i Evrokupu.

Donete odluke uključuju:

1. Timovi iz Rusije se suspenduju iz učešća u takmičenjima u sezoni 2022/2023 zbog rata u Ukrajini. Odluka je doneta zbog poteškoća timova da igraju mečeve protiv timova u toj zemlji, što uključuje putovanja, zabrane i ograničenja u vezi sa vizom. Ova odluka se oslanja na slične koje su donele organizacije poput IOC, UEFA, FIBA, EHF, FIVB. Takođe, prati odluke 37 evropskih ministara sporta koji su preporučili zabranu učešća ruskih timova u takmičenjima. Izvršni bord je uzeo u obzir zaštitu integriteta i regularnosti takmičenja, kao i bezbednost svih deoničara kao glavni prioritet.

2. Lista učesnika takmičenja: Anadolu Efes, Real Madrid, Barselona, Olimpijakos, Monako, Armani, Bajern Minhen, Makabi, Fenerbahče, Crvena zvezda, Baskonija, Asvel, Alba Berlin, Panatinaikos, Žalgiris, Virtus Bolonja, Partizan, Valensija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.