Evropski fitnes kongres na sajmu fitnesa, velnesa i zdravlja odžače se u Beogradu

U „Hali 3“ Beogradskog sajma, na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, od 4. do 6. oktobra biće predstavljeni noviteti iz sveta fitnesa, bodibildinga, najnovije sprave za vežbanje, sportski rekviziti, ali i suplementacija.

Najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja biće održan pod nazivom „Belfis 2019“.

Ono što će ovom sajmu dati posebnu vrednost je to što će tom prilikom biti održan i deveti Evropski fitnes kongres koji će okupiti elitne strane predavače, ali i najpriznatije domaće stručnjake iz ove oblasti.

„Očekujemo da će sajam posetiti oko 10 hiljada posetilaca. Najavljen je znatno veći broj ljudi iz regiona koji će posetiti sajam, a naši gosti biće i grupa od 150 posetilaca iz Nemačke. I ove godine pokrovitelji Belfisa su Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd kojima dugujemo veliku zahvalnost jer su prepoznali značaj ove manifestacije“, rekao je predsednik Saveza za reakreaciju i fitnes Srbije Nebojša Stojanoski.

On je istakao da je onovna ideja za organizaciju Belfisa promocija zdravlja, fizičke aktivnosti koja doprinosi zdravlju i zdravom načinu života. 

„Upravo sa tim ciljem svim posetiocima će biti omogućeno da provere svoj zdravstveni i fitnes status i to poptuno besplatno. Vršiće se osnovna antropometrijska merenja, kardio sken analize koje olakašavaju prepoznavanje potecijalnih zdravstvenih tegoba rekreativaca, ali i utvrdjuje dijagnostiku sportskih performansi. Takodje, meriće se krvni pritisak, utvrdjivati telesni sastav, vršiti analize kičmenog stuba i shodno tome davaće se predlozi sportskih aktivnosti, ali i saveti o pravilnoj ishrani“, naglasio je Stojanoski.

Osmišljen je izuzetno zanimljiv program, pa će posetioci na raspolaganju imati veliki broj aktivacija na nekoliko bina.

„Uz atraktivne prezentere predstavićemo najnovije fitnes programe, a svi oni koji od 4. do 6. oktobra dodju na sajam biće u prilici da sve to isprobaju i pronadju program koji će im najviše odgovarati. Brojni fitnes klubovi će organizovati svoje promocije, tokom trajanja sajma najavili su i popuste na članirane, a posebnu pažnju posvetićemo deci i njihovoj što adekvatnijoj animaciji. Želja nam je da ih uz atraktivne programe privolimo da se bave sportom što je najbolja prevencija zdravlja“, zaključio je Stojanoski.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike