U trendu

Evropski fitnes kongres na sajmu fitnesa, velnesa i zdravlja odžače se u Beogradu

U „Hali 3“ Beogradskog sajma, na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, od 4. do 6. oktobra biće predstavljeni noviteti iz sveta fitnesa, bodibildinga, najnovije sprave za vežbanje, sportski rekviziti, ali i suplementacija.

Najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja biće održan pod nazivom „Belfis 2019“.

Ono što će ovom sajmu dati posebnu vrednost je to što će tom prilikom biti održan i deveti Evropski fitnes kongres koji će okupiti elitne strane predavače, ali i najpriznatije domaće stručnjake iz ove oblasti.

„Očekujemo da će sajam posetiti oko 10 hiljada posetilaca. Najavljen je znatno veći broj ljudi iz regiona koji će posetiti sajam, a naši gosti biće i grupa od 150 posetilaca iz Nemačke. I ove godine pokrovitelji Belfisa su Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd kojima dugujemo veliku zahvalnost jer su prepoznali značaj ove manifestacije“, rekao je predsednik Saveza za reakreaciju i fitnes Srbije Nebojša Stojanoski.

On je istakao da je onovna ideja za organizaciju Belfisa promocija zdravlja, fizičke aktivnosti koja doprinosi zdravlju i zdravom načinu života. 

„Upravo sa tim ciljem svim posetiocima će biti omogućeno da provere svoj zdravstveni i fitnes status i to poptuno besplatno. Vršiće se osnovna antropometrijska merenja, kardio sken analize koje olakašavaju prepoznavanje potecijalnih zdravstvenih tegoba rekreativaca, ali i utvrdjuje dijagnostiku sportskih performansi. Takodje, meriće se krvni pritisak, utvrdjivati telesni sastav, vršiti analize kičmenog stuba i shodno tome davaće se predlozi sportskih aktivnosti, ali i saveti o pravilnoj ishrani“, naglasio je Stojanoski.

Osmišljen je izuzetno zanimljiv program, pa će posetioci na raspolaganju imati veliki broj aktivacija na nekoliko bina.

„Uz atraktivne prezentere predstavićemo najnovije fitnes programe, a svi oni koji od 4. do 6. oktobra dodju na sajam biće u prilici da sve to isprobaju i pronadju program koji će im najviše odgovarati. Brojni fitnes klubovi će organizovati svoje promocije, tokom trajanja sajma najavili su i popuste na članirane, a posebnu pažnju posvetićemo deci i njihovoj što adekvatnijoj animaciji. Želja nam je da ih uz atraktivne programe privolimo da se bave sportom što je najbolja prevencija zdravlja“, zaključio je Stojanoski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.