U trendu

FA: Suspendovan engleski sudija koji je udario fudbalera Liverpula

LONDON – Sudijska komisija engleske Premijer lige (PGMOL) suspendovala je pomoćnog sudiju Konstantina Hacidakisa, koji je tokom jučerašnjeg meča između Liverpula i Arsenala laktom u vrat udario fudbalera domaćeg tima Endija Robertsona, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Incident se dogodio u poluvremenu utakmice 30. kola Premijer lige između Liverpula i Arsenala, koja je na Enfildu završena bez pobednika, 2:2.

Robertson je imao primedbe na suđenje zbog čega je prišao glavnom arbitru Polu Tirniju, koji je fudbaleru Liverpula pokazao žuti karton. Na snimcima se vidi kako Hacidakis potom laktom u vrat udara Robertsona dok su fudbaleri oba tima, kao i sudije krenuli ka svlačionicama na Enfildu.

Hacidakis neće biti delegiran za utakmice u svim takmičenjima dok Fudbalska asocijacija (FA) ne završi istragu o ovom slučaju.

„Zaista ne znam šta je Hacidakis mislio. On bi moralo da bude drastično kažnjen. Nikada nešto ovako nisam video. Gde je presedan za ove stvari? Svi smo pričali o Aleksandru Mitroviću i njegovoj suspenziji od osam utakmica, a FA želi da ga strožije kazni. To je u redu, ali ne možete da dozvolite pomoćnim sudijama da udaraju igrače laktovima. Koju bi kaznu oni trebalo da dobiju?“, rekao je bivši napadač Blekburna Kris Saton za Bi-Bi-Si.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar