U trendu

Fabio Kapelo

Fabio Kapelo (Fabio Capello) rođen je 18. juna 1946. godine u Italiji. Smatra se jednim od najboljih fudbalskih trenera Evrope i sveta, a karijeru je većim delom stvarao u Italiji.

Popularnost je stekao kao trener italijanskog „Milana“. Ovaj klub trenirao je od 1994. do 1996. godine i u sezoni 1997/1998. To je možda bio i najuspešniji period u njegovoj karijeri. Naime, sa „Milanom“ je osvojio nacionalnu titulu 1996. godine, a 1994. godine Evropski superkup i Interkontinentalni kup, koji je usledio posle osvajanja tadašnjeg Kupa evropskih šampiona 1993. godine.

Godine 1996. odlazi u „Real Madrid“, klub koji je trenirao samo jednu sezonu, i to bez većih uspeha. Iduće godine vraća se u „Milan“, da bi ovaj klub definitivno napustio 1998. godine. U toku jedne sezone ostaje neangažovan, ali već iduće godine dobija nov veliki izazov – postaje trener „Rome“.

U ovom klubu je i danas; sa njim je postigao velike uspehe, kako u nacionalnim granicama, tako i na evropskoj sceni. Najveće uspehe ostvario je u Kupu Italije i Kupu UEFA, a titula nacionalnog šampiona Italije po drugi put mu je izmakla u poslednjem kolu Kalča.

Oženjen je i sa porodicom živi u Rimu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)