U trendu

FIA naredila timovima F1 da hitno reše probleme na bolidima

LONDON – Međunarodna automobilska federacija (FIA) najavila je večeras hitne mere kako bi se smanjilo „poskakivanje“ bolida tokom trka u šampionatu Formule jedan, prenosi „Skaj sport“.

Vozači su se prošle nedelje posle trke za Veliku nagradu Azerbejdžana žalili na bolove u leđima zbog poskakivanja bolida. Najviše primedbi imali su vozači Mercedesa Luis Hamilton i Džordž Rasel.

U saopštenju se navodi da je FIA hitno reagovala u interesu zdravlja i bezbednosti vozača zbog aerodinamičkog fenomena koji izaziva ogromne vibracije u bolidima F1.

„FIA želi da svi timovi izvedu neophodna prilagođavanja kako bi se smanjio i eliminisao ovaj fenomen. Planiramo da nametnemo kvantitativno ograničenje prihvatljivog nivoa vertikalnih oscilacija šasija bolida. FIA će sazvati tehnički sastanak sa svim timovima kako bi se definisale mere koje imaju za cilj smanjenje ovog aerodinamičkog fenomena“, stoji u saopštenju FIA.

Na kraju saopštenja se navodi da je FIA morala da interveniše posle konsultacije sa lekarima, a u interesu bezbednosti vozača.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena u nedelju za Veliku nagradu Kanade na stazi u Montrealu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar